Header

Ser ni? Nu har jag en header och gjort det mycket finare, vad tycker ni? :)
Anna har hjälpt mig att fixa detta, hon finns här , kika in där!

Nu har jag ätit lite kladdkaka, 5 av 5 toast får den, den vart perfekt! ;) hehe


Bakning

Nyss ringde timern och kladdkakan var klar! Gott med kladdkaka, var så länge sen man fikade det. Blir grädde till. Idag har inte så mycket hänt, promenad, fotografering & träning, alltså det vanliga.
Tränade på "ligg" och det börjar sitta bättre nu, måste dock fortfarande peka på marken när jag säger "ligg", men det går framåt. Är det någon av era hundar som har haft jättesvårt med "ligg"?
Tränade även på "hit", och det sitter super fint!
Gjorde även ett litet  hinder av det vi har här hemma (det är säkrat och går att riva) och han hoppade det 2 gånger, gick väll bra det också. Men som ja skrev i ett inlägg nyss, ska köpa tunnlar och slalom och börja träna stort nu! :D

Någon som har en idé hur jag tränar bort hans:
-Dragande?
 Dom flesta säger att man ska stanna när han drar? Varenda gång han gör det. Rätt eller?
 Skriv gärna hur ni gjorde för att lära dom att inte dra i kopplet.
 Hur ska jag göra?

-Skällande?
Han skäller både när man möter människor, människor med hund, barnvagnar, ja allt.
Han skäller även inomhus, när det knackar på dörren, eller när någon kommer in.
Hur ska jag göra?

Lovade ju en bild på han nu när han är ny trimmad, ångrade mitt ordval om han, tycker mer han ser ut som en get nu :] Men världens finaste get!

En bild på huvet hans från sidan. Huvet vart jättefint, tycker jag, men det är huvudet som är på fel kropp, kroppen är mycket större än huvudet och halsen.

Hel bild, här ser han inte ut som en get. Men det gör han uppifrån, ska fixa en sån bild sen också.

Ni får nöja er med dom hära dåliga bilderna, men har inte orkat redigerat något idag, och så fick jag inte så bra bilder heller..


Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1841421/tokhunden?claim=nbyerdzj7mu">Följ min blogg med bloglovin</a>

Nu finns vi på bloglovin också. Börja premunera redan nu! (Stavning!!!)
Lägger in en bild på Wille imorgon,  ny trimmad å allt. Men han ser ut som ett får (!?) ..
Litet huvud och stor kropp. Men har inte hunnit ta en bild så kolla i morgon!


Stugan

Jag skrev i förra inlägget att jag for till stugan, alltså i lördags, och det vart inte bara över natten. Vi vart kvar där tills idag, kom hem för en halvtimma sen ungefär. Det var första gången man sovde i stugan, men absolut inte den sista! Det var jätteskönt att vara där ute, man tog det lungt och solade. Har tillochmed blivit lite brun, ett stort + :) Jag tänkte bada och jag tycker det räknas.. Vattnet var inte kallt eller så utan jag hatar fiskarna... Dom dära småå spiggen kommer i massor och är vid fötterna, såååå äckligt, klarar inte av det. Och så är botten skit äcklig..! Men det blir fort djupt så om man går på botten och står ut med spiggen i 5 steg så kan man börja simma, men då är det ett annat problem, när man väl har börjat simma och kommit en bit så är det alger som sticker upp och det är ju värre än värst. Känns som om dom tar tag i benen och drar ner en. Men jag måste ta ett dopp någon gång där i sommar. Eller försöka!
Wille tyckte nog iallafall det var skönt att bada, eller bada och bada, han gick en bit ut i vattnet. Fick svalka av sig lite.

Imorsse så duschade jag av han och kammade han. För han ska trimmas, eller han trimmas nu. Dom skulle vara där klockan 13.00. Han kommer inte bli sig lik, han kommer bli mycket mindre på huvudet och runt halsen. Om jag ska vara ärlig så tycker jag inte han blir så fin efter han blivit trimmad, finast är dom när det gått många veckor eller som han är nu, långhårig. Men de blir nog bra! :)

Jag har tänkt på lite saker. När man ropar in hunden och vill att den ska gå bredvid sig, hur gör ni då? Gör ni så att:
1. Hunden springer på din högra sida och svänger så den hamnar på din vänstra sida, alltså hunden springer runt dig.
2. Hunden springer på din vänstra sida på en gång och gör en "krok" så den hamnar rätt, alltså hunden springer mot dig och bara vänder upp.

Ja, jag hoppas ni förstår hur jag menar, men jag suger verkligen på att förklara.. :] Men svara gärna hur ni gör!

Jag har även tänkt att köpa in lite saker, tunnlar, den "vanliga" och den med släp + ett slalom. Ska köpa hinder också, men det är ingen bråska att köpa in det, man kan fixa lite hinder av det man har här hemma. Ska även ta mig i kragen nu och bli medlem i SHU. Då kan jag fara till klubben och träna, om jag tar mig dit då, villsäga..

Men vart ska jag köpa detta? Jag vet ju att allt finns på rusta, men är dom bra? Håller dom länge?
Eller finns det något annat ställe som är bättre, billigare?


Det finns en nackdel med sommar...

                                                        
                                                                  och det är myggor..
Vet inte hur många myggbett som jag fick igår hos Josefin. Kryllar rent av myggor där! Så nu har jag stora myggbett som kliar som in i!

Men iallafall så var midsommar rolig. Vaknade av bror min som sa att han inte orkade klippa gräset, och sa att jag skulle klippa det, jag vart riktigt glad och for upp ur sängen ganska så snabbt, jag skulle ju käna lite pengar!
För det behövs ju alltid! Så jag klippte gräset och fick mina pengar, sen så kom vårt främmande, ca halv 12.30. Mamma hade börjat med lunchen. Sillsallad, sill, potatis, gravad lax, västerbottenspaj, m.m. Gillade dock bara pajen och potatisen..!
Vi satt ute i det fin fina vädret, sjukt skönt! Satt ute och solade också, men sen så hände det inte så jättemycket innan Josefin ringde, och jag for iväg till henne, ca 200 meters cykling!

Väll hos henne så tog vi det ganska lungt, höll på å fixa lite med hennes header till bloggen.
Jag for hem och åt middag, vart grillat, både kyckling och något annat kött, karré eller något och så klyftpotatis till det, mycket gott kan jag lova!
Men efter vi ätit och vilat magen en sund så drog jag iväg till henne igen.
Kom inte ihåg exakt vad vi gjorde med på kvällen så gjorde vi glass och maränger, och så fikade vi upp det senare på kvällen.
Drog  hem vid 12 ca, och kom hem till ett hus med party. ;)

Där vart det lite om min midsommar, och idag så har vi ätit och bara solat och varit ute.
Har fixat mitt trådlösa nu också!!! Mega skönt, nu kan jag sitta överallt med datorn.

Ikväll blir det att dra till stugan tror jag, bara över natten, bror har träning i morgon. Får se om jag kommer ta första doppet i havet ikväll också, får se! Lär ju vara ruskit kallt.
Blir och ta en promenad med Wille i skogen där borta också, riktigt slapp kväll, men skönt. Måste se om någon affär är öppen och köpa lite godis.



Platsliggning och ligg.

Idag tränade vi på platsliggning, och det gick riktigt bra!
Började med att vi tränade på ligg, som han har jättesvårt för och det gick väll sisådär, kunde ha gått bättre men vi får fortsätta att öva, men han var glad. =) Sen så började vi med platsliggningen, gjorde så att jag sa att han skulle lägga sig (där fick vi också träna "ligg", så det är bra.) och så sa jag stanna, tog tid och så backade jag kanske 10-15  meter, cirka. Började och berömma vid 20 sekunder, gick galant, låg stilla hela tiden! Utökade till 45 sekunder, och lika dant där, han klarade det galant, sen vart det 1 minut, å  han klarade de! Alla utom en (1) gång, men so what! Sen hann vi inte längre, en kompis kom, och hon är inte specielt hundtränar sugen.. Tyvärr. Fast hon har en hund, tycker ja är tråkigt. Kunde ju träna tillsammans ju.

Åh, kan ni tänka er! Imorgon är det midsommar!!!! Tänk va tiden går fort. Det blir iallafall å vara hemma med familjen och äta, vi kommer få främmande men efter de så drar ja till en kompis eller så kom hon hit, vi får se hur vi gör. :)
Men nu måste jag hjälpa till och städa lite här hemma... Får väll se om ja överlev :]

Tyvärr blir det ett bildlöst inlägg, måste skaffa mer bilder, SOMMAR BILDER! :D

Tillägg till senaste inlägget

Hahahaha har ett tillägg till senaste inlägget! ;)

När jag och Josefin gick och Wille var lös så kom det en gubbe som cyklade förbi, han svängde in på en annan liten väg, mot hamnen. Sen kom han tillbaka och fortsatte där vi skulle gå. Och när vi  gick förbi han så sa han till oss någoting som vi inte hörde och då ja jag,
"Vad sa du?"
Gubben svarade " Det är tranor där borta som parar sig, Sa Jag"(Med världens betoning på "sa jag".
                         " Jag tror inte dom gillar hundar"
Vi, "Okeeej"

Sen cyklade han iväg. Både jag och Josefin började skratta lite tyst, och man tänkte typ som, jaha det är tranor som parar sig, jag är inte så värst intresserad, och att han trodde Wille skulle springa dit och jaga dom? Han hade inte ens sett dom!




ARGH...! + härligt dag :)

Ursäkta ännu en gång! Nu ska det bli ändringar! Men ska ta å fixa upp bloggen nu under sommaren, så det blir en header m.m. Kommer se såå mycket trevligare ut då också.
Kommer fixa ett medlemskap på SHU, så då kan jag även fara till klubben osv. Men vet inte hur jag ska ta mej dit än..?! Ska ta å höra med Amanda om hon är medlem, om inte så får hon väll ta å bli det, så kan man ju fara tillsammans och sammåka, skulle bli toppen! :)

Men nu måste ja berätta att Wille har varit sååå duktig idag! På dagen har vi bara tagit det lungt, lekte lite, ungarna spelade fotboll med han och solat och gått små promenader. Men så efter middagen ca 18:50 gick jag och Josefin ut med Wille på en fotorunda, dock vart det inte så jättebra bilder, men men. Iallafall så vart det lite längre än vad vi tänkt. Vi gick och gick, tog lite bilder, busade och hade det jättetrevligt! Och Wille var lös nästan hela tiden, kopplade han när vi gick på vägen och så. Han kom varje gång jag ropade och så var han såå glad. Var så härligt att se han! Han skuttade på ängarna (Jaaa, ni läste rätt! Han skuttade) för gräset var så högt, såg så super härligt ut, tog bild på det, kommer visa er, dock så vart dom ej så bra som ja skrev innan..
Vi kom hem ca 20:30 , så drygt 1 och en halv timma var vi ute, super skönt!
Skulle behövt duscha av han men det hann jag inte med, eller ja glömde.. :] får göra det imorgon.

Som ni ser på bilderna så är han ganska långhårig, vi måste trimma han. Ska ringa in och se om vi får någon tid, han ser ju snart inget.. Men det är ju ganska charmigt med en tuss ;)



Hahah, just i hoppet ;)
 
Och här är en svart prick med öron som sticker upp i full fart.




RSS 2.0