Bakning

Nyss ringde timern och kladdkakan var klar! Gott med kladdkaka, var så länge sen man fikade det. Blir grädde till. Idag har inte så mycket hänt, promenad, fotografering & träning, alltså det vanliga.
Tränade på "ligg" och det börjar sitta bättre nu, måste dock fortfarande peka på marken när jag säger "ligg", men det går framåt. Är det någon av era hundar som har haft jättesvårt med "ligg"?
Tränade även på "hit", och det sitter super fint!
Gjorde även ett litet  hinder av det vi har här hemma (det är säkrat och går att riva) och han hoppade det 2 gånger, gick väll bra det också. Men som ja skrev i ett inlägg nyss, ska köpa tunnlar och slalom och börja träna stort nu! :D

Någon som har en idé hur jag tränar bort hans:
-Dragande?
 Dom flesta säger att man ska stanna när han drar? Varenda gång han gör det. Rätt eller?
 Skriv gärna hur ni gjorde för att lära dom att inte dra i kopplet.
 Hur ska jag göra?

-Skällande?
Han skäller både när man möter människor, människor med hund, barnvagnar, ja allt.
Han skäller även inomhus, när det knackar på dörren, eller när någon kommer in.
Hur ska jag göra?

Lovade ju en bild på han nu när han är ny trimmad, ångrade mitt ordval om han, tycker mer han ser ut som en get nu :] Men världens finaste get!

En bild på huvet hans från sidan. Huvet vart jättefint, tycker jag, men det är huvudet som är på fel kropp, kroppen är mycket större än huvudet och halsen.

Hel bild, här ser han inte ut som en get. Men det gör han uppifrån, ska fixa en sån bild sen också.

Ni får nöja er med dom hära dåliga bilderna, men har inte orkat redigerat något idag, och så fick jag inte så bra bilder heller..


Kommentarer
Postat av: Melinda

När han drar så kan du göra en snurr så att han får "gå runt" dig. I början kan det bli rätt många snurrar. Så om han drar säg "sluta" och gör en snurr.



Att han skäller när någon knackar på, så "berättar" han att det är någon som kommer. Be honom vara tyst när du går mot ytterdörren.

Innan du öppnar kan du stänga in honom i rummet närmast ytterdörren (så han ser vem som kommer in). Stäng in honom med en grind eller kompostgaller. När han är tyst så får han komma ut och hälsa.



Hoppas att det hjälper!

2010-07-24 @ 17:51:08
URL: http://melinez.se
Postat av: Melinda

Om du inte vill snurra så mycket. Så kan du vända och gå åt andra hållet. Gå någon meter och gå sedan dit ni var på väg.



Skällandet ute kanske du kan lösa med hjälp av skvallerträning? Går att läsa om på http://tavlingshundar.ifokus.se/Forum/Read.aspx?ThreadId=5a19476a-9987-498d-88a2-b07de21a44fe.

2010-07-24 @ 17:59:56
URL: http://melinez.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0